Wikisumber:Hak cipta: Béda antarané révisi

71 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
 
== Panganggonan adil ==
Panganggonan adil (''fair use'') yaiku karya sing isih duwe hak cipta, nanging oleh digunakakedianggo tanpa ijin, bebas sakatanpa royalti, lan liya-liyane miturut syarat-syarat sing ana ing angger-angger. Ora kabeh negara ana aturan kaya Amerika Serikat, utawa Inggris sing nganggo konsep siksing meh padha, ''fair dealing''. Panganggonan adil normale ora oleh nang Wikisource, nanging Wikisource basa Jawa ngijinake panganggone ngunggah lokal ing Wikisource basa Jawa kanthi syarat:
* karya kuwi umure wis 95 taun sawise diumumke nang publik (kanthi angger-angger hak cipta Amerika Serikat). Karya kuwi wis bebas nang Amerika Serikat, utawa karya kuwi wis dhomain publik 70 taun sawise patining pangripta/panulise ing Indonesia, gumantung kapan dhomain publik dhisikan.
* menawa karya kuwi durung bebas ing Indonesia ''lan'' Amerika Serikat, ''ora oleh'' diunggah.
38

besutan