Wikisumber:Hak cipta: Béda antarané révisi

29 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
== Panganggonan adil ==
Panganggonan adil (''fair use'') yaiku karya sing isih duwe hak cipta, nanging oleh dianggo tanpa ijin, tanpa royalti, lan liya-liyane miturut syarat-syarat sing ana ing angger-angger. Ora kabeh negara ana aturan kaya Amerika Serikat, utawa Inggris sing nganggo konsep sing meh padha, ''fair dealing''. Panganggonan adil normale ora oleh nang Wikisource, nanging Wikisource basa Jawa ngijinake panganggone ngunggah lokal ing Wikisource basa Jawa kanthi syarat:
* karya kuwi umure wis 95 taun sawise diumumke nang publik (kanthi angger-angger hak cipta Amerika Serikat). Karya kuwi wis bebas nang Amerika Serikat, utawananging karya kuwi wis dhomain publik 70 taun sawisetanggal patining pangripta/panulise ing Indonesia,utawi gumantungpanulis kapaniki dhomaindurung publikbisa dhisikandiverifikasi.
* karya kuwi wis dhomain publik 70 taun sawise patining pangripta/panulise ing Indonesia, nanging diumumke kurang saka 95 taun.
* menawa karya kuwi durung bebas ing Indonesia ''lan'' Amerika Serikat, ''ora oleh'' diunggah.
* berkas sing diunggah kudu diwenehi pangeling-eling kanggo sing maca lan ngundhuh berkase, sanadyan berkas iki wis dhomain publik, berkas iki ora bisa diwaca kanthi bebas sebab tanggal patining pangripta utawi panulis iki durung bisa diverifikasi. Tambahna cithakan {{tl|Ora bisa diunggah ing Commons}}.
38

besutan