Wikisumber:Hak cipta: Béda antarané révisi

23 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
== Panganggonan adil ==
Panganggonan adil (''fair use'') yaiku karya sing isih duwe hak cipta, nanging oleh dianggo tanpa ijin, tanpa royalti, lan liya-liyane miturut syarat-syarat sing ana ing angger-angger. Ora kabeh negara ana aturan kaya Amerika Serikat, utawa Inggris sing nganggo konsep sing meh padha, ''fair dealing''. Panganggonan adil normale ora oleh nang Wikisource, nanging Wikisource basa Jawa ngijinake panganggone ngunggah lokal ing Wikisource basa Jawa kanthi syarat:
* karya kuwi umure wis 95 taun sawise diumumke nang publik (kanthi angger-angger hak cipta Amerika Serikat), nanging tanggal patining pangripta utawi panulis iki durung bisa diverifikasi.
* karya kuwi wis dhomain publik 70 taun sawise patining pangripta/panulise ing Indonesia, nanging diumumke kurang saka 95 taun.
* menawa karya kuwi durung mardika ing Indonesia ''lan'' Amerika Serikat, ''ora oleh'' diunggah.
38

besutan